NORDline DA 270
Lednice DA "DRY AGE" zajistí zrání masa do té nejvyšší kvality. Je vhodná do restauračních provozů, do řeznictví ale i pro domácí použití. Pokovené Low-E sklo poskytuje nejvyšší úroveň tepelně-izolačního výkonu lednice. Doporučení: • nastavení teploty (2 °C) a vlhkosti (80 %) pro zajištění dokonalého suchého zrání hovězího a vepřového masa • maso na suché zrání musí být čerstvé (ideálně do 5 dní od porážky zvířete) • lze použít i maso zrající ve vakuu, maximálně však po dobu 14 dnů (odstraňte prosím vakuovou fólii) • pro nejlepší suché zrání hovězího masa použijte maso z mladé krávy s běžnou tukovou vrstvou, dobře prorostlé • možnosti zrání: zadní hovězí lze zavěsit na hák do lednice nebo položit jednotlivé řezy na police • v případě zrání jednotlivých řezů na policích věnujte pozornost ochranné vrstvě tuku, která brání ztrátám (ideální velikost řezu je asi 2–4 kg) • doporučujeme nechatmaso zrát na kosti • při každém kontaktu s masem používejte ochranné rukavice, nikdy se nedotýkejte masa holou rukou bez rukavic • nejlepší doba zrání je 25–28 dní, ale je možno nechat maso zrát i déle než 4 týdny Pro lepší regulaci vlhkosti uvnitř lednice a intenzivnější chuť masa doporučujeme zakoupit himalájskou solnou desku (není součástí) V případě zakoupení solné desky: • rozbalte solné desky a sejměte fólii • položte solné desky na nerezový plech a vložte plech doprostřed lednice • každé 2–3 dny kontrolujte, zda je na deskách voda, pokud ano, odstraňte ji Celý popis
Značka: NORDline
Katalogové číslo: DA270